woensdag 14 november 2012

Één jaar herder Tabor

Een jaar is Tabor nu bij ons , en niemand heeft deze leuke herder geadopteerd..........
We zoeken nog een warme mand voor deze speurhond in wording ;-)

Toegegeven, hij is gekomen met veel moeilijk gedrag. In Roemenië is het voor sommige honden een erg zwaar bestaan. Als gevonden pup opgesloten worden in een groot (goedbedoelend) asiel , is niet de beste start.
Tabor heeft veel geleerd dit jaar: mensen vertrouwen, goede manieren bij onze kattenvrienden, rennen naast de fiets, lange tochten met het paard, denkarbeid als spoorzoeken, eten vinden in de tuin en verstopt speelgoed apporteren, goed aan de lijn leren lopen en kunnen volgen , ook zonder lijn, en last but not least overmatige reacties achterwege laten.
Daarbij vond hij het al heerlijk om lekker uit te waaien op het strand en zijn neus te gebruiken in het bos. En houdt deze jongeman erg van zwemmen!! Ook kan hij het goed vinden met andere honden.
Autorijden vind hij alleen leuk als hij naar zijn favoriete uitlaatplekken gaat. Maar met de bus en trein is geen probleem. Ook kan Tabor geruime tijd bij uw afwezigheid op het huis passen. En komt uw sloffen apporteren als u thuis komt.
Tabor heeft een goed en aanhankelijk karakter. Is een trouwe hond die graag complimenten ontvangt van zijn baas. Achter zijn soms stoere uiterlijk schuilt ook een klein hartje.
De toekomstige baas moet consequent vriendelijk en doortastend met herders zijn.

Daarom deze oproep voor onze levenslustige Tabor: wie weet deze knul te waarderen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten