zondag 30 oktober 2011

Roemeense connectie


Tabor een hand vol hond!

Sinds Tabor bij ons is gekomen is de boel wat opgefleurd. De baas laat wat minder spullen slingeren, want Tabors gebit is erg gezond ;-)).
Alle puntjes terug op de i met 'does' en 'don'ts', onze Ta houdt van regels en ritme en routine!
En de poezen zijn een tijdje in het schuurtje gaan logeren, want zij hadden zo'n snelle Jelle nog niet meegemaakt....... (maar durven gelukkig de woonkamer inmiddels weer in).

Tabor is onze levendige vriend uit het verre Roemeniƫ. Daar hebben de honden weinig kans op een redelijk bestaan. En Dogs Adoption Nederland probeert , waar mogelijk , hulp te bieden aan deze kansarmen.

Bij ons heeft Ta, een dikke vriend aan Antonio die hem ook regelmatig zijn schone gebit toonde bij aanvang hier. Dat mocht de pret niet drukken. Als de twee kwajongens weer eens over elkaar heen buitelden van ongenoegen dan trok de baas even de deur achter zich dicht en kwam bij stilte kijken of zij er beiden nog waren. In het Duits heet dat: was sich liebt das neckt sich, of zoiets .

Roemeen eerste klas heeft een turbulent aantal weken doorgemaakt. En is daarin 'klaargestoomd' tot bijna keurige huishond.
Dagelijkse strandwandelingen, lange tochten door Hollandse polders, struinen door de duinen en met de uitlaatservice de bossen in. Ondanks zijn wagenziekte toch uitjes om op vooruit te zien.

Tabor heeft een bijzondere uitstraling, mensen willen hem graag aaien en vinden hem een leuke kop hebben. Nou ik kan u verzekeren: zijn kop is net zo leuk als zijn karakter!

Ta verdient het om een definitief thuis te vinden. En ik ben er zeker van dat dit gaat lukken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten