dinsdag 19 juni 2012

Bruno past perfect in het 'Hollandse Landschap'!

 Bruno, grote jongen turend over de polder!
Het is de absolute GVR (Grote Vriendelijke Reus) van Roald Dahl. Een zachtaardige compagnon op lekkere wandelingen.
Het grootste probleem bij hem is: foto's nemen op afstand. Hij komt iedere keer als ik door mijn knieën buig direct aangelopen.
 Zoals te zien, kijkt hij voortdurend om , waar is het vrouwtje. Hij houdt inmiddels ontzettend van op stap gaan: het strand, de zeewering/dijk, en het bos daar loopt hij graag.Bruno reageert niet op paarden op het strand zo hebben wij laatst ontdekt. Hij is er trouwens ook niet bang voor. Hij heeft een brede kijk op de wereld: leven en laten leven.....
Als Vellah nog wel eens achter vogeltjes aan wil jagen denkt onze Bruin: ach ja , meisjes... en laat haar rustig lopen.

Bruno heeft schitterende ogen, een uitermate zachte vacht die wel wat onderhoud nodig heeft.

Het is vandaag erg warm en daarom zoekt hij verkoeling bij het water. Maar zwemmen en apporteren zit er voorlopig niet in bij deze 'badgast'.
Op de achtergrond zijn vriendin Vellah de podencomix van 12jr. Bruno is zo zachtaardig en nog wel timide, dat hij van hard stemgeluid al 'in elkaar 'duikt. Zijn toekomstige baas moet dus wel een sensibele ziel hebben en niet stoer omgaan met deze bruine jongen die best groen in het leven staat.

Op dit moment kunnen we geen slechte eigenschap aan Bruno toedichten: hij is speels, vriendelijk, zachtaardig, zeer sociaal naar alle honden en katten. Hij is rustig, luistert goed naar de weinige commando's die hij kent en blijft graag bij je in de buurt. Aan de lijn merk je niet dat er een hond aan vast zit. Hij kan een tijdje alleen blijven, zorgt voor rust in de roedel , is zeer evenwichtig en gelijkmatig van stemming en vind de keuken absoluut zijn domein. Dat betekent dat er niet meer geroofd kan worden door anderen ....:-)) en daar is de tijdelijke bazin zeer blij mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten